Finnish Persian home looks like...

In the first official post, after an introduction part, I decided to write about how me and my partner have been mixing our cultures in our home. And as I said before, I am from Finland and he is from Iran.

Ensimmäisessä virallisessa postauksessa, esittelypostauksen jälkeen siis, ajattelin ottaa esille miten iranilainen ja suomalainen kulttuuri näkyy kotonani. Kuten sanoin ensimmäisessä postauksessa, asun yhdessä iranilaisen poikaystäväni ja yhteisen lapsemme kanssa.

Firstly, let me introduce you Persian carpet. I bet many of you have heard about it. When I was doing an assignment about Iranian culture (I have started to choose all the optional subjects about Iran nowadays... It is good to know where your boyfriend have came from, you know!) I saw an article in Internet about Persian carpets. It said that "every Iranian should have at least one Persian carpet". I heard many times my partner dreaming about it, and one day, when his mother was coming from Malaysia, this arrived as well...!

Ensimmäiseksi haluaisin esitellä teille persialaisen maton. Luulenpa, että moni on siitä jo kuullutkin. Kun tein kotitehtävääni, jonka aiheena oli persialainen kulttuuri (nykyisin teen kaikki vapaasti valittavat aiheet Iranista ja persialaisuudesta), näin artikkelin netistä joka kertoin persialaisista matoista. Siinä sanottiin, että "jokaisella iranilaisella pitäisi olla ainakin yksi persialainen matto." Olen kuullut puolisoni monesti haaveilevan kyseisestä matosta. Eräänä päivänä sitten, kun anoppini tuli kylään meille Malesiasta, tämä tuli hänen mukanaan...!
 

Isn't it lovely! I hope I can take care of it good and my son does not destroy it by doing what babies happen to do... I am surprised how cozy it is to sit on. But it's main purpose is to sit on, right?

Tää on niin ihana. Toivon todella, että osaan käsitellä tätä mattoa, ja että rakas poikani ei pilaisi tätä tekosillaan, mitä pienten lasten on tapana tehdä... Olen tosi yllättynyt siitä, miten pehmeä ja mukava se on istuttavana. Mutta eikö se ole sitä varten tehty, että siinä istuttaisiin...ko?

From my side, our international family has Moomin cups. I don't collect them (like many Finns do!), they just happen to be cute, right size to drink coffee from and easy to figure out which one was yours when you needed to have an extra cup of coffee. After meeting me, my partner have got crazy about Finnish habit of drinking coffee. He drinks it every day, doesn't matter is it night or day. Even though I think myself as a hardcore coffee drinker, he beats me on this...

Minun puoleltani on tulleet muumikupit. En keräile niitä varsinaisesti. Ne vaan sattuu olemaan söpöjä, sopivan kokoisia kahvin juontiin ja niistä on helppo muistaa, että kuka on juonut ja mistä. Sen jälkeen kun tapasin poikaystäväni, hän on ihan hurahtanut suomalaiseen tapaan juoda kahvia. Ei haittaa vaikka olisi yö tai päivä, aina kuuluu keittiöstä "Haluatko kahvia?". Mä luulin olevani kovakin kahvin lipittäjä, mutta puolisoni voittaa minut kyllä tässä...


I want to mention as well Iranian saffron, the king of all spices, which is so exotic to Finnish people that usually no one has heard about it. Actually it is made of flowers, and the work is so hard to make it that it is really expensive. If you want to know how much, hmm, Google it. I am just a partner of Iranian, not expert of Iran. But this is I know without checking in Wikipedia! (Ok, I did a little...)

Halusin mainita myös sahramista, joka on pääosin koko maailmassa tuotettu Iranissa. Sahramihan on sellainen mausteiden aatelinen, ja on niin eksoottisen kuuloinen, ainakin minulle oli, että luulen ettei monestikaan suomalainen ole kuullutkaan moisesta.

Oikeastaan sahrami tehdään kukista, ja sen tekemiseen menee niin kauan aikaa ja työtä, että se on todella kallis mauste. Jos haluat tietää kuinka paljon, kuukleta. ;) Mähän oon vaan iranilaisen suomalainen emäntä, en mikään Iranin expertti! Mutta tiedän näin paljon ilman Wikipediaa! (Ok, kyll mää vähä lunttasin...)



Finnish side of living is that I am very serious about being green and reduce my consuption in the world. I have all these annoying signs in my home saying "REMEMBER RECYCLE OR YOU DESTROY THE WORLD" . Another thing what I like to do is to "do it myself", which means basically decorating old furniture and so on.. Sometimes it is succesful but sometimes it is not so....

Suomalaisena tvistinä vielä tähän, että olen todella himo viherpeippo, eli kierrätän intohimoisesti. Meillä on kaikenmaailman lippusia ja lappusia missä lukee minun käsialallani, että "KIERRÄTÄ TAI TUHOAT MAAPALLON!!!" Tykkään myös tuunata ja tehdä itse, mutta eri asia on, onnistuuko väkerrykseni.




Of course, we have little twistes of Japan as well. For example we have this cute Japanese bunny, which is favorite of my son. I hope he doesn't destroy it... :(
Ja totta kai, meillä on myös vähän tvistejä vaihto-oppilasvuosiltani Japanista. Esimerkiksi tämä kaunis pupunukke, joka on myös poikani suosikki! Toivotaan, että se pysyy ehjänä! 


So, here is a little posting about my home. Hope you enjoy! Next I am planning to tell about my normal routine day! Of course if you have something what would be interesting to YOU, comment!
Elikkäs, tässä tää postaus siis kokonaisuudessaan on. Toivottavasti oli hyvä. :) Suunnittelin, että seuraavaksi voisin postata mun perus päivästä. Ja toki ideoita otetaan vastaan!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit